Kontakt webmaster@saxylle.se

Trendig heminredning just nu

Vad kommer ersätta den populära marmorstenen, vilka färger är hetast just nu och vad ska man satsa på i inredningsväg om man vill trendsäkra hemmet inför hösten? Här vägleder vi dig till den trendigaste heminredningen just nu.

agatVerksamma aktörer inom möbler och annan heminredning, som till exempel mallofdesign.se börjar få in nyheter i sortimentet som ska förgylla hemmet under hösten. Nu när sommaren snart är över är det inte längre balkongmöbler, trädgårdsdekorationer och annat somrigt som ska införskaffas. Istället är det nya färger på gardinerna vi ska satsa på, byta ut marmorstenen och samtidigt göra hemmet sådär extra mysigt och trendigt som det ska vara är hösten tränger sig på.

Den trendiga marmorstenen tros bli ersatt efter sin långa närvaro i hemmen. Istället spår man nu om att en annan sten, ädelstenen agat, kommer ta över tronen om att vara den trendigaste stenen för ett tag. Detta skriver man om på Residence Magazine. Agat-trenden har verkat sedan tidigare i andra delar av världen men har inte lyckats slå igenom i Sverige riktigt än. Men nu till hösten finns stor potential. Exempelvis kommer ädelstenen att kunna bli fina detaljer i hemmet, som fina och unika bordsskivor, som glasunderlägg, som knoppar på möbler och till och med skapa fina motiv till konst på väggen.

Mossgrönt och silver

De guld- och roséfärgade detaljerna i hemmet kommer också bli ersatta med något nytt, trendspanar man på Leva & Bo. Istället kommer krom och silver tillbaka och kommer troligtvis erövra förstaplatsen när det gäller trendiga metaller. Istället för de varma och guldiga tonerna ska man istället satsa på kallt och silvrigt. Förändringen kan man lätt göra genom att byta ut knopparna på möbler, införskaffa sig några kromfärgade ljusstakar och satsa på silverramar istället för i guld. Självklart kan man mixa detaljerna i rummet och behålla de guldiga prylarna. Istället för att plocka undan inredningen i guld kan man köpa silver för att skapa en mixad känsla. Alternativt spraymåla till exempel tavelramarna om man skulle vara sugen på lite pyssel.

Hållbart och naturnära

inredningDen stora trenden om att värna om miljön, tänka hållbart och satsa på material som är snälla mot naturen är något som kommer hålla sig kvar ända in i nästa år. Samtidigt är det många naturnära färger och toner som kommer pryda hösten mysiga rum, skriver Sköna Hem. Brunt, beige, grått i alla dess toner är något att satsa på. Om du har tänkt måla om är det dova färger på väggarna du ska satsa på för att sedan kunna addera matchande jordiga och naturliga material.

För att göra det lilla extra för rummet kan man satsa på textilier i någon lite mer avskiljande nyans och färg för att inte fasta för mycket i det burriga och bruna. Satsa på att matcha och mixa för att få fram den perfekta hemtrevliga och mysiga känslan. Med många gröna och fina växter kommer rummet att kännas fulländat. Speciellt när stunden för mysiga värmeljus är accepterat inomhus när det kallare klimatet når landet.