Kontakt webmaster@saxylle.se

Personlig inredning – helt rätt i vår

Har du haft svårt att förlika dig med de senaste årens inredningstrender har vi goda nyheter för dig. Bland det hetaste i inredningsväg 2018 är den personliga inredningen.

På www.studioatelier.se hittar du detaljer som i kombination med loppisfynd, ärvda släktklenoder och ett och annat från de stora möbelkedjorna skapar en personlig mix. Just att blanda och välja ger inte bara ett personligt resultat, det blir också en blandning som är helt rätt år 2018.

Ofrivillig stil

Vissa skapar en personlig blandning mer eller mindre ofrivilligt. Det kan vara så att man är intresserad av danska designklassiker, svensk allmoge eller något helt annat, men helt enkelt inte har råd att möblera hela hemmet med dem, och därför är hänvisade till att blanda med arvegods eller loppisfynd. Det kan också vara kärleken som är orsaken.

Sköna hem presenterar ett hemma hos-reportage från ett par där kvinnan föredrar det industriella, medan mannen vill ha klassisk och traditionell inredning. I början blandade de därför möbler enligt respektive makas tycke och smak. Idag har de dock gått över till att enbart köpa inredning som är i båda smak.

Lyxbohemisk inredning – eller vulgär?

Elle Decoration skriver att bohemisk lyx är en av de stora trenderna just nu. Viktigt för att skapa stilen är att gå på sin egen känsla och välja det som man gillar. Andra viktiga beståndsdelar är krukväxter, speglar, textilier, udda belysning och makramé.

MonsteraVill du ta ut svängarna mer kan du låta sig inspireras av den här artikeln i Expressen, som beskriver en stil som tidningen kallar romantisk med antydan till vulgär. Vad sägs om detaljer som rosa, puffiga kuddar, en liten statyett av en sjöjungfru med horn(!), eller ljusstakar med kycklingfötter?

Även på väggarna är det fritt fram att blanda. Makramé har vi redan nämnt, och textil av alla slag kan med fördel blandas med foton, hötorgskonst, affischer och mycket annat. Testa dock att variera strukturen, och bryt av en tavelvägg med någonting i relief, som ett uppstoppat djur eller en gosedjursvariant. Och skippa de allra vanligaste planscherna, till förmån för något mer personligt.