Kontakt webmaster@saxylle.se

Skapa mysig uteplats

Det finns flera knep för att göra uteplatsen lite mysigare hemma. Det behöver heller inte kosta dig speciellt mycket då det går alldeles utmärkt att använda dig av saker du redan har hemma när du inreder – här är några tips.

Oavsett om du har en balkong, en terrass eller har byggt en altan så finns det knep som gör detta utrymme lite mysigare att vistas på. Du behöver nämligen inte inreda med klassiska utemöbler om du inte vill det, det går nämligen alldeles utmärkt att inreda ute precis som inne – det gäller bara att du plockar in textilier och annat vid sämre väder.

Så inreder du ute som inne

Det finns flera sätt att inreda en uteplats på, vissa mer mysiga än andra. Och just mysiga sätt att få uteplatsen att kännas som en inomhusplats är något som tidningen Femina delat lite inspiration på. Bland annat skriver man tips om att hänga upp segelduk i taket och sätta upp spaljéer eller staketväggar för att separera ytan. Sedan får du en extra väggyta att hänga upp saker på såsom lyktor, tavlor eller annat du tycker passar. Glöm bara inte golvytan sen. Något som verkligen sätter en mysfeeling är att lägga typmatta och kuddar på golvet, det kan du göra oavsett om du har trä eller klinker som underlag. Något annat som du inte ska glömma när du inreder uteplatsen är hur växtlighet kan liva upp. Och våga välja stora växter i stora krukor och låt dem gärna klättra över spaljé och staket om du satt upp sådana. När det sen kommer till möblerna är det viktigt att utnyttja ytan du har på bästa sätt. Varför inte hänga upp en stol från taket till exempel?

Sist men inte minst är belysningen. En mysig uteplats bör lysas upp ordentligt och du har massor av olika sorters belysning allt välja på och att kombinera. Ett gäng ljusslingor som hängs upp, kläs i spaljé eller i växter och sedan värmeljus och blockljus som placeras ut på väl valda platser ger en riktigt ombonad känsla.