Kontakt webmaster@saxylle.se

Inred ett arbetsrum hemma med kontorsmaterial

pexels-photo-225502Trött på att jobba i soffan? Att ha ett hemmakontor är bra för både kropp och knopp. Här kommer tips på vad man ska tänka på när man inreder ett.

 

Att ha en riktig arbetsplats hemma istället för att sätta sig i soffan och jobba kan vara bra både för motivationen och för hållningen. Dels känns det som att man går till jobbet och får mer kvalitetsjobb gjort, men dels är inte heller ett långvarigt sittande optimalt för hälsan. Man bör variera sig med att stå eller gå för att hålla lederna fräscha. Föredrar man dock att sitta mestadels av tiden är det bra att ha en bekväm stolsits och ett stabilt ryggstöd, och gärna ett höj- och sänkbart bord. Oavsett om man kan avvara ett helt rum till ett kontor, eller bara har en liten hörna i vardagsrummet, finns det passande kontorsmaterial och inredning på https://kontorsshop.se/.

 

Att tänka på vid inredning av ett hemmakontor

Det viktigaste är att placera skrivbordet på rätt ställe, och såklart att ha rätt modell. Bordet bör stå nära ett fönster för bra ljus och man ska gärna kunna ha en fri sikt. Att ha en anslagstavla över håller ordning på alla papper och listor. När det kommer till förvaring är en hurts perfekt att ha under skrivbordet, för att förvara dokument utan att ta mycket plats i rummet. Att sätta upp hyllor ovanför skrivbordet är bra för att samla prylarna. På ett hemmakontor ska helst inte inredning störa arbetsron. Därför bör man inreda med neutrala basfärger och snarare variera färg på det som går att flytta på. Därför bör man helst plocka bort det man inte använder, och se till att det i övrigt är lugnt och tyst i rummet. Vetter vardagsrummet mot en livlig innergård kanske det är bättre att stuva in skrivbordet i sovrummet eller i hallen? Glöm inte heller att installera bra belysning, då en dålig belysning kan leda till spänningshuvudvärk.