Kontakt webmaster@saxylle.se

Se över uppvärmningen i bostaden

Uppvärmning av bostaden är en av de poster som påverkar privatekonomin allra mest. Av den anledningen är det förstås angeläget att se över bostadens uppvärmning för att hitta förbättringar. Ett av de bästa uppvärmningssystemen är utan tvekan luftvärmepump. Läs mer om det nedan.

I tider där el kostar mycket pengar samt påverkar miljön är det nödvändigt att ”se som sitt hus” som det brukar heta. Syftet är att hitta lösningar som är hållbara både för din plånbok och för vår planet. Gamla tiders uppvärmning med oljepanna och element är i det närmaste otänkbart numera. Detta är verkliga energibovar som är oerhört dyra att driva och bör ersättas av moderna alternativ. Vad är då vettigast att satsa på? Varför inte en Mitsubishi luftvärmepump, exempelvis?

Många fördelar med luftvärmepump

Det finns flera anledningar till att välja just värmepump som värmekälla i huset. Till att börja med så innebär LV-pumpen en förhållandevis låg investeringskostnad, särskilt vid jämförelse med bergvärme som handlar om en rejäl initial kostnad. Beroende på hur kraftig luftvärmepump du väljer och hur din bostadsyta ser ut så kan den värma upp hela bostaden. I vissa fall krävs det två stycken värmepumpar men det blir ändå en mycket lägre kostnad än bergvärme. Då har du dessutom tillgång till svalkande luftkonditionering under den varmare årstiden om du så skulle önska. I en fuktig källare kan en värmepump användas till att göra luften bättre antingen genom att ställa in den på värme eller använda avfuktningsläget.

Många varianter att välja bland

Ditt val av värmepump beror på hur stor bostadsyta du har samt hur planlösningen ser ut i ditt hem. För att matcha alla de olika behov som finns finns det idag många värmepumpar att välja bland på marknaden. En av de mest framstående varumärkena inom luftvärmepumpar är Mitsubishi, som erbjuder hög effektivitet och kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Dessa värmepumpar är samtidigt mycket tystgående och ger ett mycket pålitligt flöde av både värme och kyla. Tänk på att placeringen av luftvärmepumpen är av stor betydelse för hur resultatet blir så konsultera en tekniker innan du bestämmer placeringen i bostaden.