Kontakt webmaster@saxylle.se

Så väljer du rätt värmelösning till villan

Att se över din uppvärmning med jämna mellanrum är en bra idé, speciellt om du har direktverkande el. För de allra flesta är en värmepump ett bra alternativ om du ska byta uppvärmningssystem. En värmepump kan minska uppvärmningskostnaderna drastiskt och den är också bra för miljön eftersom du kommer förbruka mindre energi.

Att du har rätt värme i din villa är gynnsamt både för miljön och din plånbok.
Om du inte har sett över uppvärmningen på många år eller har direktverkande el är det kanske dags att göra det. Att välja en värmepump är ett smart val som är energieffektiv och kan ge stora besparingar utifrån investeringen du behöver göra. För att hitta en värmepump som passar dig ska du kolla vad e-klok erbjuder. Det är en av Sveriges ledande aktör inom luftvärmepumpar och de har lång erfarenhet av installation och service. Med hjälp av deras expertis kan du få rätt värmekälla för din bostad.

Energi- och kostnadseffektivt med värmepump

Happy Male Technician Repairing Air Conditioner With ScrewdriverAtt byta värmekälla är bra både för din ekonomi och för miljön. För det allra flesta villaägare är en värmepump det bästa alternativet. Det är enkelt och kostnadseffektivt att installera en värmepump. Det finns olika värmepumpar som har olika egenskaper och vilken som passar bäst för dig beror på dina förutsättningar som planlösning i villan, vilka behov av värme och varmvatten du har och vilka önskemål du har. Vad en värmepump kostar beror i mångt och mycket på vilken pump och modell du väljer samt vart du bor.

Värmepump är bra för miljön

Förutom att du kan göra stora besparingar på att byta till en värmepump är det bra ur ett miljöperspektiv. Cirka 80 procent av en villas totala energikostnad går till uppvärmning och till varmvatten. Elförbrukning är en stor del av varje persons klimatavtryck och du gör jorden en tjänst genom att dra ner på energiförbrukningen. Eftersom en värmepump är energisnål går det åt mindre energi vilket är bra för miljön. Ännu bättre är det om du har solceller så att värmepumpen kan drivas av solenergi. Har du inte det kan du välja miljömärkt el vilket är ett fullgott alternativ.