Kontakt webmaster@saxylle.se

Att inreda kreativt

Det allra roligast är att ha sina möbler och inredningsdetaljer skräddarsydda, oavsett om det gäller att hitta 3 meter långa gardiner i stockholm eller att bygga om sin Billyshylla från Ikea så den blir exakt så som man vill ha den.

1606513-fashion-designer-studio-with-professional-equipmentI Expressen kan en få en hel massa tips på hur olika man kan inreda och bygga om Billy, den klassiska bokhyllan från Ikea. Bland annat kan man sätta fast vitrinskåpsdörrar på bokhyllorna och sedan använda dessa hyllor som plats för alla ens snygga skor, i en walk-in closet vore det till exempel perfekt. Även som köksskåp gör sig hyllorna utmärkta, varför inte med övre delen av skåpdörrarna i glas och nederdelen täckt av fanér? En helvägg med Billy är även det riktigt coolt, särskilt om man har en hel massa böcker och foton att fylla hyllplanen med. Är man lite händig är det lätt att tapetsera insidan av hyllorna.

Om man är lite finurlig och kreativ kan man lätt förändra hemmet inte bara med bokhyllekombinationer utan även med textilier. På Vi i Villas inredningssida finns det massor med tips på hur man lätt kan inreda med just tyger. Textil i olika former ger hemmet en mer ombonad känsla, vare sig det handlar om långa, böljande gardiner, kuddar, mattor och dekor på väggarna. Inte bara blir det mysigt, det dämpar ljud också. Dessutom är det så att byta textilier ger stor effekt i hemmet fastän det ofta kostar lite, i jämförelse med andra inredningsdetaljer, samtidigt som hemmet känns mer uppdaterat och personligt.

En populär 20-åring redan tidlös klassiker

Om man gillar tyger och vackra mönster är ett tips att titta in design från Borås, denna gör nämligen succé ända borta i New York, i alla fall enligt en artikel i Göteborgs-Posten. Textilkollektionen heter Pleece och är designad av Marianne Abelsson och har sålts i över tjugo år på Museum of Modern Arts Design Store just i New York. Den är lika aktuell i dag som när den en gång skapades. Det har helt enkelt blivit lite av en tidlös klassiker, modellerna är enkla och ävenså tillskärningen, något som gör att den inte ”falls out of style” och bli omodern.