Kontakt webmaster@saxylle.se

Det sköna sovrummet

Hur bäddar du sängen på ett snyggt sätt och vilka färger ger lugn? Och vilka sängkläder är riktigt sköna att sova i?  

När det kommer till inredning av sovrummet är smaken olika. Det viktiga är att rummet blir en plats för avslappning och skön sömn, något som givetvis avhjälps med en riktigt bekväm kvalitetssäng, till exempel https://sangvaruhuset.se/sv/artiklar/sgar/populara-sangmarken/hstens-2/index.html.

Färger som skapar lugn

Färger som är klassiska sovrumsfärger går det att läsa om i Residence Magazine. Det är allt från sköna gröna kulörer och mjuka grå toner till havsblått och jordnära nyanser av jord. Återigen bör du utgå från din egen smak och stil när du väljer, men glöm heller inte att färgen på väggarna kan påverka hur bra vi sover. Lugn och harmoni är eftersträvansvärt i sovrummet, då är skogstoner, himmelsnyanser och lugnande färger optimalt.

Fallgropar i sovrumsinredningen

Men vad finns det för missar i inredningen av sovrummet som du gärna får undvika för att skapa en optimal inredning? I en artikel i Elle Decoration går det att läsa om hur en för stor säng i relation till sovrummets storlek kan få rummet att kännas trångt och instängt, inte rymligt eller luftigt som kan vara en viktig del i att sova skönare. En för liten säng kan, förutom att det blir trångt om natten, göra att rummet ser torftigt och oinrett ut, spartanskt och sparsamt. Utgå med andra ord från rummet och dess styrkor samt svagheter när du inreder.

Sängkläderna är också viktigt för sömnens kvalitet, något som många tycker är riktigt skönt att sova i är naturmaterial som linne – det låter huden andas och absorberar fukt.

Växter skapar känsla

Andra saker du inte får glömma när du skapar ett mysigt sovrum är växterna. Växter tillför en levande känsla och ett djup i rummet, en trivsamhet som en plastblomma inte kan ge på samma sätt. Dessutom kan sovrummets luft förbättras med växtlighet som murgröna, svärmorstunga och ampellilja. Placera blommor i fönstret, på blombänk, piedestal och i amplar hängandes.