Kontakt webmaster@saxylle.se

Satsa på gardinerna

Den som vill ge sitt hem en liten makeover utan att lägga ut en massa pengar bör satsa på riktigt snygga gardiner. De är nämligen riktigt bra på att skapa ny känsla i ett rum och även på att skapa illusioner och förstärka stilen.

213356-interior-window-with-drapes

När det kommer till hemmet kan man fort tröttna på möblerna och inredningen och vilja ha en helt ny look. Men att möblera om och köpa nytt kan vara både dyrt och tidskrävande. Turligt nog finns det faktiskt knep att ta till som gör att hemmet får ett nytt utseende utan att mycket måste ändras. Ser man exempelvis endast till att satsa på textilierna kan man få hemmet att gå från tråkigt till riktigt snyggt på bara ett par minuter. Ett par nya kuddar, en ny fil, en ny matta eller ett par nya gardiner gör otroligt mycket för ett rums utseende. Och speciellt gardinerna kan verkligen göra så att ett rum går från att kännas stelt till riktigt mysigt och ombonat.

Skapar ny känsla

I Sydsvenskan kan man läsa att textilier verkligen skänker värme till ett rum och att gardiner är ett speciellt effektivt redskap för att skapa en snabb förändring. Med gardinerna kan man nämligen både se till att addera färg, att skapa illusioner av ett rum som är större eller mindre men man kan även förstärka en stil som man redan har i rummet med ett par gardiner. Om man vill haka på den allra senaste trenden med hotellkänsla i hemmet, är en bra idé att satsa på gardiner som är går från golv till tak. Om gardinerna dessutom är gjorda i tunga textilier blir det extra lyxigt och ljuddämpande.

Om man vill ge rummet en känsla av att vara större och mer luftigt är det bra att satsa på tunna och sirliga gardiner i en ljus färg istället. Dessa skapar dessutom en romantisk känsla och minskar insynen utan att kännas täckande.