Kontakt webmaster@saxylle.se

3 material att välja 2016

När det kommer till både renovering och inredning är det ofta vi diskuterar valet av tapet, bänkskiva och möbler – men många glömmer bort vikten av att välja rätt material. Vi har därför listat olika material du bör välja för renovering och inredning 2016, i allt från bestick till bänkskiva.

Metaller:

Att inreda med metall har varit trendigt nu sedan en tid tillbaka och fortsätter starkt även i år. Vad är då metall? Metall är silver eller mässing, guld eller brons och främst har materialet setts i detaljinredning som exempelvis på ljusstakar eller 5846463-table-setting-for-fine-diningsom krukor. Nu i år blir dock metall någonting som du även kan se på större
möbler, exempelvis på vardagsrumsbordet. Metall är väldigt snyggt i hemmet oavsett var du väljer att använda det. Försök dock att inte blanda allt för mycket utan har du silverljusstakar så håll dig mer eller mindre till silver – sen är det inte hela världen om du väljer en metall om du verkligen vill. Glöm inte heller att saker som bestick även är i metall, vilket kan vara viktigt att ha i åtanke om du ska bjuda in på middag. Kanske matchar inte dina silverbestick med din övriga inredning? Då kan det finnas annat att plocka hem, titta bara på utbudet här: http://www.levhemma.se/bestick

Keramik:

När det kommer till bänkskivor har många i flera år valt antingen laminat, sten (granit eller marmor) eller en bänkskiva i trä. Det som har kommit allt mer det senaste året är även keramik, en bänkskiva som faktiskt klarar det mesta. En bänkskiva i keramik kan du få i främst grått (påminner då om betong) eller i svart men det går även att få olika nyanser. Det som utmärker keramiken är just dess tålighet, det är nästintill omöjligt att förstöra den när den väl är på plats. På minussidan ligger priset, den är betydligt dyrare än övriga bänkskivor och dessutom går den inte att få i det klassiska 3 cm tjockleken, vill man ha det måste en kant appliceras på utsidan av bänkskivan vilket ökar kostnaden ytterligare. Mer om olika bänkskivor och dess material här.

Stockholmsvitt:

1149636-gotland-xxxvAtt välja färg är kanske inte att välja material, men det är även ett val som behöver mycket åtanke. Det finns nämligen många olika typer av färger att välja på och det är mycket som kan bli fel om man inte är ordentligt påläst. Svårast är det med vitt – eftersom det faktiskt finns flera nyanser av vitt. Den vanligaste vita är ”Stockholms-vitt” men alla vet inte att det finns två Stockholms-vitt, en med en gul nyans och en med en mer grå ton. Fråga din målare vad hen tycker passa bäst i ditt hem och åk gärna ut i färgaffärer för att verkligen se färgen på print innan du bestämmer dig. Glöm inte heller att viss färg även kan vara farlig, om du inte är ordentligt påläst. Här kan du följa Anette Wikström och Jan Ekstedts olika åsikter om hur farlig en färg i barnkammaren kan vara.