Kontakt webmaster@saxylle.se

Svenska textilier trendigt 2018

För oss tygälskare är 2018 vårt år. Den nakna inredningen har äntligen bytts ut till en personlig inredning där textilierna verkligen får spela en avgörande huvudroll. Stora blommor och drömmiga mönster är det som är helt rätt för i år. Allt från gardiner till kuddfodral ska ha färger i jordnära pasteller eller storartade kontraster.

Ur Rosahusets sortiment

2018 är verkligen ett textilår. Det nakna industrimodet verkar de flesta ha tröttnat på och vill tillbaka hem till ett ombonat hem med grovhuggna träer och inspirerande textiler. Textilierna för i år är lätta och skira men med riktigt pampiga mönster, och vill du bevaka trenderna för textilier, gardiner och möbeltyger ska du spana in Rosahuset. Där kan du bläddra mellan allt från metervaror till gardiner till barnkammaren och vardagsrummet. Klä om den gamla fotöljen är självklart också helt rätt för i år, som verkligen går i remake-andan.

Elle decoration skriver bland annat att jordiga pasteller är hett just nu, och inredning och mode går definitivt hand i hand. Vi ska både klä oss i stora mönster och inreda med det. Trendigt för i år är dessutom lätta tyger med transparens. Kanske är det just naturen vi längtar efter i år, efter så mycket urbana trender.

Mönster för i år

Varför välja enfärgat eller randigt, när det finns så mycket spännande tryck som bara längtar efter att lyfta ditt vardagsrum till en helt ny nivå.

Textilier som trendar:

  • Stora blommönster med lite 70-talskänsla
  • Drömmiga tyger
  • Handmålade mönster
  • Sammet i naturnära färger

I lonny.com listar de trendiga, drömmiga tyger att inreda hemmet med. Ska man vara lite kaxig kan man säga att mycket av inspirationen kring färger kommer från Skandinavien. I amerikanska inredningsmagasin går den skandinaviska lyxen på högvarv och alla världens designers inspireras av svenska, naturnära färgteman. Kuddar, sängkläder men även tygtavlor ska kläs. Det är så lätt att ge hemmet den där personliga touchen som så många strävar efter.

Vi ser framemot ett textilår som verkligen tar tillvara på tygernas mönstertryck och hantverk. Ett extra stolt slag för svensk design i internationella modemagasin också, förstås!