Kontakt webmaster@saxylle.se

Att klä sig på sommaren

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om tre material att välja 2016: metaller, keramik och Stockholms-vitt. Dessa är fortfarande helt rätt även nu när vi har slungats in i sommarmånaden, men i detta inlägg ska vi prata kläder och de sommarmaterial som är att fördra när solen skiner och graderna är långt över 20.

Främst ska du tänka på att vara bekväm i ditt val av kläder. Dessvärre är det väldigt många som inte är nöjda med sina kroppar, oavsett om det är känslan av att de är för tjocka eller om de helt enkelt tycker de är bleka och otränade. När man då under sommaren inte kan gömma sig under tjocka tröjor och koftor kan det snart bli jobbigt. Ett bra alternativ då är att välja tunikor eftersom dessa varken sitter åt eller avslöjar för mycket hud. Dessutom finns det just ju väldigt mycket olika alternativ i allt från färg till mönstrat.

Kolla vädret innan du går hemifrån

Någonting som också kan vara svårt när det kommer till sommarkläder är att det ofta kan skifta ifrån varmt till kallt. Ibland kan man gå hemifrån med för mycket kläder bara för att gå hem och lämna jackan – och sedan frysa på vägen hem. Ett smart sätt att hantera det är att alltid ha en tunn jacka och snarare en lite tjockare tröja eller kofta i beredskap om det skulle bli kallt. Sedan är det sjävklart även bra att kontrollera vädret innan du går hem. Numera har vi ofta så pass bra meteorologer att deras prognoser stämmer i alla fall några dagar framåt – och speciellt under samma dag.

För dig som tycker det är svårt att hitta snygga accessoarer under sommaren ska du sluta oroa dig. På hösten har vi snygga halsdukar och mössor någonting som blir alldeles för varmt att ha under sommaren, men däremot kan du istället ha scarfs och hattar. Det är både trendigt och otroligt snyggt.

Fler bra tips hittar du här.