Kontakt webmaster@saxylle.se

Bygg en uteplats till sommaren

När sommaren stundar är en ombonad uteplats en skön oas att vistas på. Med hjälp av rätt material och textilier kan den perfekta uteplatsen fixas helt på egen hand. Här kommer tipsen!

Den svenska sommaren är en tid att njuta; morgon till kväll. Därför är en trivsam uteplats ett utmärkt inslag i trädgården eller som terrass. Ett tips är att bygga uteplatsen med prisvärd marksten från till exempel https://www.flisbyab.se/ i önskad variant. Det ger uteplatsen en naturnära stil och en harmonisk atmosfär. För att skapa en stilfull uteplats och samtidigt en säker plats i skuggan kan trästolpar användas som bas. Stolparna kläs sedan med solskydd i form av vackra tyger och textilier.

Ombonad utomhus

Det är lätt att den ombonade inredningen av hemmet fokuseras inomhus, men utsidan är minst lika viktig. Bygg en uteplats som andas natur och öppen miljö med marksten och textilier. Mattor är en het trend när det kommer till inredning. Det finns numera mattor i slittåligt material som lämpar sig utomhus. Inredningstipset är att placera ut mindre mattor på utvalda ytor på uteplatsen. Kanske under en fåtölj eller under en kruka!

Markstenar – skapa med kontraster

Mark- och natursten i olika format kan ge en harmonisk trädgård och uteplats. Tipset är att locka fram en unik känsla på uteplatsen genom att leka med kontraster. Att blanda och ge i lagom dos är alltid ett lekfullt inslag som gör platser och utrymmen personliga. Lägg till exempel klassisk marksten i fyrkantsformat på en större yta och sedan ett par rundade stenar vid lämplig plats. Det ger en härlig kontrast och känsla till uteplatsen eller terrassen!

Glöm inte solskydd

Med tanke på de senaste värmeböljorna under svenska sommarperioder bör ett solskydd installeras på uteplatsen. Ett snyggt tips är att resa trästolpar runt uteplatsen som sedan kläs med passande tyg. På så vis blir uteplatsen behaglig att vistas på även under heta dagar, samtidigt som ljuset inte blir för mörkt utan härligt naturligt. I år är gul en riktigt trendfärg och det är en kulör som går utmärkt att bryta ner i mer jordnära toner. Välj ett tyg som liksom ”andas” mot himlen samtidigt som uteplatsen känns som en plats som skyddar mot solens starka strålar. Ett trivsamt solskydd med praktisk funktion helt enkelt!