Kontakt webmaster@saxylle.se

Ett sovrum för den bästa sömnen

För att få den bästa sömnen bör du se till att ha ett sovrum som är inrett för att skapa lugn och ro. Sömnproblem är ett väldigt vanligt problem i Sverige men med ett fantastiskt sovrum skapar du alla möjligheter för att råda bot på dessa problem.

Ett sovrum ska framförallt vara mörkt och tyst samt ha en behaglig sval temperatur för att du ska kunna få den bästa sömnen. Med ett par snygga och praktiska mörkläggningsgardiner blir ditt sovrum snabbt kolsvart.

Inred sovrummet för vila

Ha ett hotellrum i åtanke när du inreder ditt sovrum. Då får du den lyxiga känslan som kan ge dig en avslappnad miljö för dig att vila ut på. Här kommer lite tips på hur du kan tänka när du ska inreda ditt sovrum:

  • Måla dina väggar i en dov färg som skapar harmoni. För att skapa en snygg effekt kan som ramar upp sängen kan du måla ena väggen som sängens huvudgavel står mot.
  • Köp snygga mindre lampor som du hänger upp ovanför nattduksborden istället för bordslampor. En modern och praktisk lösning.
  • Använd naturens egna färger när du inreder. Grönt, beige och grått är färger som passar perfekt i sovrummet och ger en avslappnad känsla.
  • Satsa på textilier. Kuddar, överkast och filtar i mängder gör sovrummet till ett ställe man vill vara på. Glöm inte de snygga mörkläggningsgardinerna.
  • Inred med växter, det är både vacker och bra. De renar luften och du kommer att sova mycket bättre.

Lider du av sömnbrist?

Det är kanske inte helt lätt att veta om du lider av sömnbrist eller inte men det finns vissa tecken du kan leta efter. Några tydliga tecken är att du är lättirriterad och har lätt för att glömma saker. Upplever du att du har något av dessa symtom ofta kan det vara dags att söka hjälp och göra en sömnutredning. Kom ihåg att ju äldre du blir desto mindre sömn behöver du. Ofta är folk i yngre medelåldern i ett större behov av fler timmar sömn än de äldre. Detta är en anledning till att pensionärer ofta är uppe med tuppen.