Kontakt webmaster@saxylle.se

Så blir du av med ohyra hemma!

Har du drabbats av ohyra eller skadedjur hemma? Det är verkligen ingen rolig upplevelse när insekter och småkryp dyker upp bland matvaror i skafferiet eller syns i köket i skåp och lådor eller längs listerna. Här kan du läsa mer om de vanligaste skadedjuren, vad de ställer till med, hur du kan bli av med dem och varför du får dem.

Som tur är finns det hjälp att få när skadedjur och annan ohyra dyker upp där du minst av allt vill ha dem. Silverfiskar, mjölbaggar, kackerlackor, myror och möss är de värsta av dem alla. Du kan dock gå vinnande ur striden med hjälp av några enkla tips och tricks samt att gå in på skadedjursbutiken.se för att beställa rätt produkter som garanterat gör dig skadedjursfri på nolltid.

Bekämpa silverfiskar med rödcederolja

Det är vanligt att silverfiskar syns i till exempel badrummet, på hallgolvet eller i klädkammaren. De tycker om att hålla till i fuktiga och varma miljöer och äter helst avlagring från ventiler och avloppsgaller, men allra bäst smakar stärkelsen i tyg och papper. Du blir enklast av med silverfiskar genom att se till att hålla riktigt rent och torrt där de trivs som bäst. Den fräscha men skarpa doften från rödcederoljan som du kan köpa på skadedjursbutiken.se hjälper till att hålla silverfiskarna borta.

Använd kiselgur mot mjölbaggar

Mjölbaggar är ytterst obehagliga att hitta i skafferiet och särskilt när de lägger tusentals ägg i mjölet. Mjölbaggar älskar nämligen torrvaror och kan följa med en kontaminerad förpackning från affären. Det bästa du kan göra för att bli av med dem är att städa riktigt noggrant och använda kiselgur eller kiselpulver samt se till att skafferiet är skinande rent och svalt. Häll alltid över torrvaror som mjöl och pasta i glasburkar eller plastburkar med lock för att se efter att de inte är angripna.

Undvik kackerlackor, myror och möss

Det kanske mest avskydda skadedjuret av dem alla är kackerlackan. Den är stor, luktar illa, förökar sig lätt och förpestar miljön där den håller till. Liksom möss, råttor och myror kan det kännas som att bli utsatt för en invasion när kackerlackorna flyttar in. Myrorna är dock mer irriterande än att de ställer till med skador. Dock kan samtliga bokstavligen skapa kolonier och vara svåra att bli av med. Möss och råttor kan gnaga sönder elledningar och göra hål i huset samtidigt som de kan ta sig in i princip överallt. Det viktigaste du kan göra är att se till att inte ha sopor stående, undvika matrester och sötsaker som ligger framme och lockar till sig ohyran. Förebyggande ordning och reda är A och O. Har du redan drabbats ska du så fort som möjligt städa och rengöra med medel som doftar skarpt. Det finns många fördelar med att besöka skadedjursbutiken.se där du kan hitta såväl information som fällor för kackerlackor, möss och råttor samt olika medel och sprayer för att hålla dem borta. Se till att  regelbundet i miljöer där ohyran gärna växer och frodas. Har du fått stora problem som du inte kan åtgärda med produkter från skadedjursbutiken,.se ska du kontakta Anticimex och få hjälp med en sanering.