Kontakt webmaster@saxylle.se

Skydda hemmet med en säkerhetsdörr

Ditt hem ska vara den plats där du känner dig som tryggast. Oroar du dig för inbrott och bränder och har svårt att slappna av där hemma? Då finns det faktiskt sätt att åtgärda det på. Läs vidare för att ta reda på hur.

Med en säkerhetsdörr från Prodoor kommer ditt hem snart att kännas säkrare. En sådan dörr kan nämligen både försvåra inbrott och skydda dig mot brand. Till skillnad från en vanlig dörr är en säkerhetsdörr mycket svår att forcera. Den håller också rök och lågor från brand ute på ett mycket effektivare sätt än en vanlig dörr.

Håll inbrottstjuven borta

Kanske oroar du dig när du ser att inbrotten ökar i samhället. Ingen vill ha någon obehörig i sin bostad. Då kan det vara bra att investera i en säkerhetsdörr.

Så här säger Anders Adali som är tidigare inbrottstjuv:

– Det första jag ser när jag går in i trappuppgången är om det finns en säkerhetsdörr eller inte. Man ger sig inte på en sådan dörr, jag fick upp en sådan på under tio minuter men då fick jag kämpa.

En säkerhetsdörr är med andra ord en bra försäkring för att klara dig från inbrott. Visste du att det kan vara möjligt att installera en säkerhetsdörr i hyreslägenhet om du bor i en sådan? Prata med din värd och hör hur hen ställer sig till saken.

Skyddar vid brand

Visste du att det är röken och brandgaserna som är farligast vid en brand. En säkerhetsdörr kan hålla ute sådana från din bostad under en längre tid än vad en vanligt dörr kan. Den här typen av dörr kan med andra ord vara en riktigt bra livförsäkring.