Kontakt webmaster@saxylle.se

Så fixar du hemmakontor

Att jobba hemifrån är en företeelse som blir allt vanligare, men för att få ordentlig arbetsro är det viktigt att ha en bra plats att sitta och arbeta på. Så att inreda ett arbetsrum hemma är inte en dålig investering. Här är några enkla tips på hur du lyckas.

Det bästa sättet att skapa arbetsro hemma när man ska jobba hemifrån är att skapa en specifik yta för just detta ändamål, så inred ett arbetsrum hemma med kontorsmaterial. Men var noga med att du skapar ett rum som du trivs i. Tänk till exempel noga igenom rummets tema och försök skapa en röd tråd, utan att det blir en för elaborerad inredning. Satsa i stället på enkelhet och hålla alltid i minnet vad rummets huvudsakliga syfte – att det ska vara en plats för arbete.

”Undvik de stora klassiska kontorsmöblerna som säljs i de stora varuhusen, utan välj inredningen helt efter dina egna behov.”

För att göra arbetsrummet funktionellt och mysigt handlar om en enda sak och det är att nyttja ytan på bästa sätt. Lägg fokus på att hitta och välja ut en bekväm stol, planera för goda förvaringsmöjligheter och välj ett bord som du får plats att arbeta vid. Undvik de stora klassiska kontorsmöblerna som säljs i de stora varuhusen, utan välj inredningen helt efter dina egna behov. Fundera också över vilken budget du ska hålla dig inom och lägg majoriteten av finanserna på det som är viktigast för just dig – oavsett om det är en kontorsstol i dyrare modell eller kanske ett skrivbord är kombinerat med förvaringsmöjligheter. Vad du också kan hålla i åtanke är att du inte behöver välja just traditionella kontorsmöbler när du inreder. Det viktigaste är att du anpassar möbleringen efter rummet du inreder. Tänk utanför ramarna! Ett tips som till exempel Residencemagazine delar med sig av är att till exempel specialbeställa bordet och skapa ett som är lite annorlunda i exempelvis plywood och natursten. Släpp fantasin fri men kom ihåg att tänka praktiskt!